Obrovské prekvapenie na úvod: Nadal prehral už v 1.kole Wimbledonu

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 19:12 • 2 min
Obrovské prekvapenie na úvod: Nadal prehral už v 1.kole Wimbledonu

LONDÝN - Španielsky tenista Rafael Nadal premiérovo vo svojej kariére prehral už v 1. kole niektorého z grandslamových turnajov. V pondelok sa o to na Wimbledone postaral Belgičan Steve Darcis. Dvadsaťdeväťročný 135. hráč svetového rebríčka ATP zvíťazil na londýnskej tráve nad miestnym šampiónom zo sezón 2008 a 2010 za 175 minút až zarážajúco presvedčivo 7:6 (4), 7:6 (8), 6:4.

slovakia

left justify in out

V úvodnom dejstve sa Darcisovi nevypomstilo zaváhanie za stavu 6:5 a servis. V druhej časti sám predviedol okamžitý rebrejk v dvanástej hre. V následnom tajbrejku pustil favorita zo 6:3 na 6:6, ba dokonca čelil aj setbalu, pri vlastnom podaní, ale odolal a potom premenil svoju celkovo piatu šancu. Navyše, pridal k tomu brejk na 1:0 v tretej časti a už si udržal náskok. V 2. kole si zmeria sily s Poliakom Lukaszom Kubotom.

"Nik dnes nepredpokladal moje víťazstvo, ale to je v poriadku. Rafa nepredviedol svoj najlepší tenis a úvodný zápas na tráve je vždy zložitý," cituje Darcisa twitterové konto turnaja. V renkingovom zmysle ide o Nadalovu najhoršiu prehru od neúspechu proti Joachimovi Johanssonovi v Štokholme 2006 - Švéd bol vtedy na 690. stupienku. Dosiaľ posledným úradujúcim víťazom Roland Garros, ktorý sa na adrese SW19 Church Road v britskej metropole lúčil už v 1. kole, bol od roku 1997 Brazílčan Gustavo Kuerten, informovala ITF.

Dvadsaťsedemročný niekdajší líder svetového rebríčka Nadal, aktuálne piaty v dlhodobom počítačovom poradí Entry, ale prvý v tohtosezónnom Race, vlani v britskej metropole v 2. kole senzačne nestačil na Čecha Lukáša Rosola a potom pauzoval sedem mesiacov najmä vinou ľavého kolena. Nadal je čerstvo už 8-násobný dobyvateľ parížskeho antukového Roland Garros. Šnúra jeho zápasových triumfov sa skončila na hodnote 22. Inkasoval len tretiu prehru zo 46 tohtoročných vystúpení.

Reginaldom Wilemsom trénersky vedený Darcis v minulosti z 18 grandslamových pokusov 12-krát neuspel už v 1. kole vrátane vlaňajšieho Wimbledonu, na ktorom nestačil na Francúza Guillauma Rufina. V areáli AELTC si vyrovnal miestny osobný rekord zo sezóny 2009. Predvlani bol v 3. kole RG. Belgičanovo renkingové maximum má podobu 44. priečky.

Dvojhra mužov - 1. kolo:
Steve Darcis (Belg.) - Rafael Nadal (Šp.-5) 7:6 (4), 7:6 (8), 6:4

Na kurte č. 1 dominoval na "winnery" 53:32, obaja urobili 24 nevynútených chýb. Postupujúci nastrieľal 13 es a zužitkoval 3 z 11 brejkbalov, zdolaný mal efektivitu 2 zo 7.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona