Obrovské škody a zranení po búrkach nad Poľskom

NETKY.SK • 21 Júl 2011, 07:43 • 2 min
Obrovské škody a zranení po búrkach nad Poľskom

Obrovské škody a zranení po búrkach nad Poľskom

slovakia

left justify in out

img

Veľké materiálne škody napáchali búrky, ktoré sa dnes popoludní prehnali nad značnou časťou Poľska.
      Plynulosť hromadnej dopravy vo viacerých mestách krajiny bola výrazne narušená, vyvrátené stromy spôsobili zranenia viacerých osôb.
      Len v obci Brok sa dnes večer po náraze vozidla do vyvráteného stromu zranilo šesť ľudí, ktorých previezli sanitky do neďalekej nemocnice. Podobne prišiel k úrazu aj istý muž vo Varšave.
      Najvážnejšia je situácia v Lodžskom vojvodstve, kde museli hasiči zasahovať viac ako 350-krát, z toho iba v sídelnom meste tohto vojvodstva 120-krát. Na celom zasiahnutom území to však bolo už takmer 1000-krát.
      Prudký nárazový vietor tam strhával strechy objektov, vyvracal stromy a poškodil elektrické vedenie. Navyše mali požiarnici plné ruky práce s odčerpávaním vody zo zatopených pivničných priestorov.
      V poľskom hlavnom meste Varšave zaplavila voda vchody do viacerých staníc metra. V jednej z tamojších štvrtí nepremávajú dočasne električky kvôli vyvráteným stromom. Kanalizačná sústava nie je schopná odviesť obrovské množstvo zrážok, takže na mnohých miestach pokrýva voda ulice.
      Po 45 minút bolo uzavreté varšavské letisko, pretože aj na štartovacích a pristávacích dráhach bolo priveľa vody.
      Na juhu Poľska sa ocitli bez elektrickej energie tisícky občanov. Búrka tam poškodila 12 budov, ďalších 60 zaplavila voda. K škodám došlo aj na energetickej a dopravnej infraštruktúre v Krakove.
      Značné obavy panujú teraz v súvislosti s očakávaným zvýšením hladiny vodných tokov v krajine.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona