Obrovské horúčavy v Egypte zabili už 40 ľudí

NETKY.SK • 12 August 2015, 06:31 • 2 min
Obrovské horúčavy v Egypte zabili už 40 ľudí

KÁHIRA - Spaľujúce horúčavy v Egypte, ktoré tento týždeň na juhu krajiny vystúpili na 44 stupňov Celzia, si vyžiadali prvé obete na životoch.

slovakia

left justify in out

Za dva dni zabili najmenej 40 ľudí, medzi ktorými boli aj väzni notoricky preplnených väzení, pacienti psychiatrickej nemocnice či senior - Nemec trvale žijúci v Luxore, informovali dnes úrady.


Blízky východ sužuje vlna horúčav od konca júla. Leto v Egypte býva zvyčajne horúce, ale tento týždeň teploty vystúpili až na spomínaných 44 stupňov. Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že v nedeľu, keď teploty aj na severe prekročili 40 stupňov Celzia, zomrelo v dôsledku horúčav 21 ľudí a v pondelok ďalších 19, zväčša seniorov.


Časti Káhiry, ktorá má 18 miliónov obyvateľov, dnes postihli niekoľkohodinové výpadky elektrickej energie. Zastavili aj metro. Podľa úradov môže za výpadok zvýšená spotreba elektriny, ktorá dočasne vyradila z prevádzky transformátor v západnej časti Káhiry.


V južnom Egypte a na vidieku sú výpadky elektriny bežné.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies