Obrovská tragédia! Zrážku s autom neprežil deaflympijský špičkový cyklista Adrián Babič

NETKY.SK • 27 Máj 2021, 11:42 • 2 min
Obrovská tragédia! Zrážku s autom neprežil deaflympijský špičkový cyklista Adrián Babič

BRATISLAVA - V stredu vo večerných hodinách pri kolízii s motorovým vozidlom tragicky zahynul cyklista Adrián Babič.

slovakia

left justify in out

Babič patril medzi špičkových cyklistov medzi nepočujúcimi, ktorý si úspešne meral sily aj medzi zdravými pretekármi. Mal iba 24 rokov. Ešte tento rok v marci sa na majstrovstvách Európy v tureckej Alanyi postaral o všetky štyri medaily pre Slovensko, tri boli strieborné a jedna zlatá. Predtým v roku 2017 sa stal deaflympijským víťazom.

 

img

"Niekoľkonásobný deaflympijský a štvornásobný medailista z posledných majstrovstiev Európy v cyklistike nepočujúcich, sa už na štart 24. Letnej deaflympiády nepostaví. Členovia Deaflympijského výboru Slovenska spomínajú na Adriána ako skromného a príjemného mladíka a v myšlienkach sú teraz s jeho matkou a trénerkou, ktoré boli jeho veľkými oporami na ceste za úspechmi," napísal Deaflympijský výbor Slovenska na svojom facebooku.

 

img

Aj Slovenský zväz cyklistiky sa prostredníctvom sociálnej siete pridal ku kondolujúcim: "Život je krehký ako pierko. A práve to životné pierko Adriána Babiča včera odviala kamsi ďaleko, do nenávratna, kolízia s autom počas tréningu. Odpočívaj v pokoji, Aďo."

 

 

"Za obcou Lemešany pri odbočke na Kysak došlo k smrteľnej dopravnej nehode. Pri zrážke s osobným autom Toyota RAV 4 utrpel cyklista ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Totožnosť nebohého cyklistu zatiaľ nie je známa. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča auta negatívna," informovala prešovská polícia na Facebooku. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies