Obrovská tragédia zatienila majstrovské oslavy pred futbalovým zápasom

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 11:35 • 2 min
Obrovská tragédia zatienila majstrovské oslavy pred futbalovým zápasom

TEGUCIGALPA - Najmenej štyria ľudia zahynuli a ďalších 25 sa zranilo počas paniky, ktorá vypukla pred bránami štadióna v honduraskej Tegucigalpe, keď si diváci chceli vynútiť vstup na tribúny pred odvetou finále najvyššej domácej súťaže Clausury medzi Hondurasom Progreso a Motaguou.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií univerzitnej nemocnice treba medzi obete pripočítať aj nenarodený plod tehotnej matky, ktorá utrpela vážne zranenia. Paniku vyvolal zásah polície, ktorá použila na rozohnanie davu fanúšikov pred bránou číslo 11 slzný plyn.

 

Kapacita štadióna je 30-tisíc miest, podľa polície sa predalo oveľa viac vstupeniek. Preto sa nahnevaní diváci dožadovali vstupu na tribúny. Približne 600 príslušníkov polície riešilo situáciu najskôr vodným delom a potom sa k slovu dostal aj slzný plyn. Bezprostrednou príčinou úmrtí bolo udusenie a udupanie v dave.

Motagua zvíťazila 3:0 a získala titul, ale prezident klubu Eduardo Atala zdôraznil, že vzhľadom na tragické udalosti niet čo oslavovať.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona