Obrovská tragédia: Reprezentačného brankára JAR Meyiwu zastrelili v jeho dome!

NETKY.SK • 27 Október 2014, 10:00 • 2 min
Obrovská tragédia: Reprezentačného brankára JAR Meyiwu zastrelili v jeho dome!

JOHANNESBURG - Hrdinskou smrťou skonal v nedeľu v noci kapitán juhoafrickej futbalovej reprezentácie Senzo Meyiwa. Brankára tímu Orlando Pirates zastrelili zlodeji, ktorí vnikli do domu jeho priateľky na predmestí Johannesburgu. Meyiwa sa snažil partnerku ochrániť, jeden z útočníkov ho však zasiahol strelou do hrude, na následky čoho neskôr zomrel pri prevoze do nemocnice.

slovakia

left justify in out

"Dvaja neznámi muži vnikli do domu Kelly Khumalovej a požadovali hotovosť, mobilné telefóny a iné cennosti. Meyiwa sa postavil pred priateľku, na ktorú v tom momente mieril zbraňou jeden z útočníkov. Následný výstrel zasiahol obeť do hrude a bol smrteľný," uviedla hovorkyňa johannesburgskej polície Sizakele Nkosiová-Malubaneová.

 

Krátko po incidente prišli do nemocnice niekoľkí spoluhráči Meiywu z reprezentácie ako aj tréner národného tímu Ephraim Mashaba, lekári im však museli už len zvestovať tragickú správu o smrti ich kolegu. "Chceme ubezpečiť všetkých Juhoafričanov, že urobíme všetko preto, aby sme vinníkov našli a potrestali," uviedla polícia JAR na sociálnej sieti Twitter. Muži zákona zároveň vypísali odmenu 150.000 randov (12.500 eur) za pomoc pri dolapení vrahov. 

 

Meyiwa viedol tím JAR ako kapitán v uplynulých štyroch zápasoch kvalifikácie Afrického pohára národov. Dres Orlanda Pirates si obliekol naposledy v sobotu, keď pomohol klubu k postupu do semifinále Ligového pohára. "Jeho smrť je stratou pre Senzovu rodinu, pre klub ako aj pre celý národ," uviedol vo vyhlásení prezident orlandských "pirátov" Irvin Khoza.

 

Ako uvádza policajná správa, v období od apríla 2013 do marca 2014 bolo v JAR zavraždených až 17.000 ľudí, čo v porovnaní s minulým obdobím znamenalo nárast o 800 obetí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona