Obrovská tragédia: Pri požiari školského internátu v Thajsku zhorelo sedemnásť dievčat

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 09:14 • 2 min
Obrovská tragédia: Pri požiari školského internátu v Thajsku zhorelo sedemnásť dievčat

BANGKOK - Najmenej 17 dievčat zomrelo počas požiaru školského internátu v severnom Thajsku v provincii Chiang Rai, kde boli ubytované deti vo veku od troch do 13 rokov, informovala francúzska spravodajská televízna stanica France24.

slovakia

left justify in out

"Požiar vypukol v nedeľu o 23. hodine miestneho času (18 hodine SELČ). Sedemnásť dievčat je mŕtvych a sedem bolo zranených," povedal veliteľ miestnej polície, dodajúc, že dve zo zranených sú v kritickom stave.

 

Škola patrí pod miestnu nadáciu a nie je spravovaná vládou. Druhý policajný veliteľ z toho istého okrsku povedal, že škola je domovom pre žiakov z rodín chudobných kmeňov z neďalekej horskej oblasti.

 

Oheň už bol uhasený a príčina požiaru sa stále vyšetruje. Forenzní úradníci by mali doraziť na miesto ešte dnes.

Horské kmene sú často mimo dosahu štátnych zdrojov, nedostáva sa im vzdelania ani zdravotnej starostlivosti.

 

Kvôli chudobe sa niektorí uchyľujú k pašovaniu drog pre drogové gangy pôsobiace vo vo vzdialenej oblasti, známej ako Zlatý trojuholník a susediacej s Laosom a Mjanmarskom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona