Obrovská tragédia na tréningu lyžiarov! Zahynul hviezdny francúzsky zjazdár: Slová sa iba ťažko hľadajú, reagovala Zuzulová

NETKY.SK • 14 November 2017, 11:42 • 2 min
Obrovská tragédia na tréningu lyžiarov! Zahynul hviezdny francúzsky zjazdár: Slová sa iba ťažko hľadajú, reagovala Zuzulová

PARÍŽ - Francúzsky zjazdár David Poisson zomrel na následky zranení, ktoré utrpel pri páde na tréningu. Oznámila to národná lyžiarska federácia FFS. Tridsaťpäťročný držiteľ bronzovej medaily z najrýchlejšej alpskej disciplíny na MS 2013 v Schladmingu sa pripravoval v kanadskom stredisku Nakiska v Alberte na nadchádzajúce preteky Svetového pohára v Lake Louise. Emotívny odkaz sympatickému Francúzovi zanechala na svojom facebookovom profile aj slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová.

slovakia

left justify in out

Smrť Poissona prišla 16 rokov po rovnako tragickom skone jeho krajanky Régine Cavagnoudovej počas tréningu v Rakúsku. "Sme zdrvení touto správou. Súcitíme s pozostalými v týchto pre nich obzvlášť smutných chvíľach," píše sa v stanovisku prezidenta FFS Michela Viona. Rovnako Rakúsky lyžiarsky zväz vyjadril sústrasť na twitterovej prezentácii. "Sme v hlbokom šoku. Naše myšlienky sú teraz so smútiacou rodinou a francúzskym zjazdárskym tímom."

 

"Vyjadrujeme najúprimnejšiu sústrasť tímovým kolegom, priateľom a rodine Davida Poissona. Bol rešpektovaný a všestranný športovec na okruhu Svetového pohára už od svojho debutu v roku 2004," uviedla FIS na svojej oficiálnej internetovej stránke. Tridsaťpäťročný Poisson získal bronz v zjazde na majstrovstvách sveta 2013, pred dvoma rokmi sa v rovnakej disciplíne umiestnil tretí v pretekoch SP.

 

Poisson sa stal štvrtou francúzskou obeťou alpského lyžovania po Michelovi Bozonovi (1970), Michelovi Dujonovi (1975) a Régine Cavagnoudovej (2001). "Neexistuje na to žiadne slovo. V zjazde sa nedá úplne eliminovať riziko," povedal pre L'Equipe ich krajan Luc Alphand, bývalý víťaz celkového poradia SP.

 

img

 

Poisson strávil v kolotoči Svetového pohára alpských lyžiarov 11 sezón. Patril do širšej zjazdárskej špičky. Na pódium v pretekoch SP dosiahol len raz, 29. decembra 2015 v zjazde v Santa Caterine skončil tretí. Jeho najväčším úspechom je však bronzová medaila z majstrovstiev sveta v Schladmingu 2013, kde v zjazde skončili pred ním len víťazný Nór Aksel Lund Svindal a strieborný Talian Dominik Paris. Na zimných olympijských hrách bolo Poissonovým maximom siedme miesto zo zjazdu vo Vancouveri 2010.

Rodák z Annecy Poisson bol otcom jedenapolročného syna. Iróniou osudu je fakt, že pred 15 dňami zomrel jeho vlastný otec. Poisson je štvrtá francúzska obeť zasnežených svahov v povojnovej ére svetového zjazdového lyžovania. V roku 1970 si Michel Bozon zlomil krk počas pretekov Svetového pohára v zjazde v Megéve. O päť rokov neskôr Michel Dujon vo Val d´Isere narazil do stožiara a neskôr podľahol na následky zranení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies