Obrovská demonštrácia proti homosexuálnym manželstvám: Zatknutých 293 ľudí

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 06:56 • 2 min
Obrovská demonštrácia proti homosexuálnym manželstvám: Zatknutých 293 ľudí

PARÍŽ - Francúzska polícia zatkla 293 ľudí za násilné výtržnosti, ktoré v Paríži sprevádzali obrovskú demonštráciu proti manželstvám homosexuálov. Na protestoch sa zúčastnilo až do 150.000 ľudí, uviedla v noci nadnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Väčšinu osôb zatkli v nedeľu neskoro večer po rozpustení demonštrácie pri Invalidovni v centre francúzskeho hlavného mesta, kde mali odporcovia manželstiev homosexuálov celé hodiny potýčky s políciou.

Šesť ľudí utrpelo zranenia - štyria policajti, jeden fotoreportér a jeden demonštrant. Francúzsky minister vnútra Manuel Valls uviedol, že za výtržnosti sú zodpovedné pravicové skupiny.

Zákon nadobudol vo Francúzsku platnosť pred vyše týždňom, avšak organizátori sa napriek tomu rozhodli uskutočniť plánovanú demonštráciu, aby ukázali, že s ním naďalej nesúhlasia.

Prejavila sa tiež frustrácia z prezidenta Francoisa Hollanda, ktorý mal legalizáciu manželstiev homosexuálov vo svojej predvolebnej kampani. Organizátori na sociálnej sieti Twitter tvrdili, že na demonštrácii bolo vyše milióna ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies