Obraz za tri milióny eur sa po vydražení na aukcii v Hongkongu záhadne stratil

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 11:31 • 2 min
Obraz za tri milióny eur sa po vydražení na aukcii v Hongkongu záhadne stratil

HONGKONG - Obraz, ktorý na aukcii v Hongkongu v pondelok vydražili v prepočte za vyše tri milióny eur, sa hneď po dražbe stratil, pričom miestne médiá naznačujú, že ho nedopatrením vyhodili upratovači do kontajnera na odpad.

slovakia

left justify in out

Podľa hongkonskej polície obraz čínskeho umelca Cchuej Žu-čua (Cui Ruzhuo) z roku 2012 s názvom Zasnežená hora sa stratil po aukcii spoločnosti Poly Auction.
      

Noviny Ming Pchao podľa agentúry Reuters informovali, že zo záberov z bezpečnostných kamier spred hotela Grand Hyatt, kde sa aukcia konala, vyplýva, že sa obraz dostal do nádoby na odpadky, keď ho vyhodili pracovníci upratovacej služby. Denník predpokladá, že obraz mohol skončiť na mestskej skládke. Polícia ani aukčná sieň túto správu však nekomentovala.
      

Hovorca hotela uviedol, že ich zamestnanci sa na aukcii nijakým spôsobom nepodieľali s tým, že dražobná spoločnosť na prácu s cennými predmetmi má vlastných pracovníkov alebo si najíma služby externých firiem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies