Obraz nášho zdravotníctva: VIDEO, z ktorého vám bude do plaču

NETKY.SK • 5 Január 2017, 09:01 • 2 min
Obraz nášho zdravotníctva: VIDEO, z ktorého vám bude do plaču

SKALICA – To, že naše zdravotníctvo nie je v najlepšom stave, vedia takmer všetci. Na sociálnej sieti však koluje video, ktoré nahnevalo mnohých. Nepoukazuje však len na stav zdravotníctva ako taký, ale aj na „ochotu“ ľudí, ktorí v ňom pracujú.

slovakia

left justify in out

 

 

Na videu, ktoré bolo natočené v skalickej nemocnici je starček, ktorému sestrička strčila do ruky jogurt. Bezvládny starček leží na posteli, v jednej ruke má jogurt a druhou sa snaží posadiť sa.

 

„Takto funguje interné oddelenie v Skalici. Takto dala sestrička nevládnemu pacientovi jogurt do ruky po ležiačky, on sa nevedel ani posadiť. Viac ju ten človek nezaujímal," napísala k zverejnenému videu na facebooku Eva a dodala, že sa nejednalo iba o jeden prípad. Podľa nej sestrička pacientovi na lôžku drhla dekubity (preležaniny – pozn. red.) „ako s nejakým kartáčom“. Podľa Evy strarček o dva dni na to zomrel.

 

 

 

Zdravotné sestry na jednej strane bojujú o vyššie platy, štrajkujú a dávajú výpovede. Ich práca je náročná a samozrejme nie je finančne adekvátne ohodnotená. Na druhej strane takto by zdravotná starostlivosť vyzerať určite nemala a z tohoto videa je jasné, že zdravotný systém zlyháva.

 

Pod videom sa ihneď rozprúdila búrlivá diskusia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona