Obrancu PSG Alexa obvinili z homofóbie

NETKY.SK • 8 Január 2014, 18:27 • 2 min
Obrancu PSG Alexa obvinili z homofóbie

PARÍŽ - Obrancu francúzskeho futbalového klubu Paríž Saint-Germain Alexa obvinili z homofóbie.

slovakia

left justify in out

Futbalista vyhlásil: "Boh stvoril Adama a Evu, a nie Adama a Yvesa." Bývalý futbalista FC Chelsea to povedal v televíznom dokumente o evanjelických veriacich vo futbale, ktorý finančne podporuje francúzska televízna spoločnosť Canal+. Program vysielali v stredu popoludní, len niekoľko hodín potom, čo sa bývalý nemecký futbalový reprezentant Thomas Hitzlsperger ako jeden z mála špičkových futbalistov priznal, že je gay. Alexa následne kritizovalo na sociálnych sieťach veľké množstvo ľudí.

Brazílsky reprezentant Alex pôsobí v tíme Paríž St. Germain, ktorý sa paradoxne ako prvý francúzsky klub prihlásil k charte za boj proti homofóbii. PSG je partnerom organizácie Paris Foot Gay, ktorá bojuje proti homofóbii vo francúzskom futbale. Hovorca tejto organizácie okomentoval Alexove vyhlásenia slovami: "Dalo by sa povedať, že to bolo trochu hlúpe, ale nebolo to podnecovanie k nenávisti." Parížsky klub sa k vystúpeniu obrancu Alexa nevyjadril.

V stredajšom programe sa objavil aj ďalší brazílsky obranca úradujúceho francúzskeho šampióna Thiago Silva, ktorý považuje jeho vyliečenie z tuberkulózy za boží zásah. "Pred niekoľkými rokmi som skoro zomrel na tuberkulózu, ale Boh ma zachránil," povedal Thiago Silva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies