Obranca Vernon De Marco Morlacchi je už hráčom Slovana Bratislava

NETKY.SK • 20 Január 2017, 14:33 • 2 min
Obranca Vernon De Marco Morlacchi je už hráčom Slovana Bratislava

BRATISLAVA - Argentínsky obranca so španielskym pasom Vernon De Marco Morlacchi sa stal s definitívnou platnosťou hráčom ŠK Slovan Bratislava, kde prišiel v septembri z MFK Zemplín Michalovce na polročné hosťovanie.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný rodák z Rosaria (nar. 18. novembra 1992) podpísal s vedením úradujúceho slovenského vicemajstra zmluvu na 3,5 roka a od jarnej časti sa stane pevnou súčasťou kádra "belasých".

"S Michalovcami, kde mal Vernon do konca aktuálneho ročníka 2016/2017 platnú zmluvu, sme našli spoločnú reč a dohodli sa na jeho prestupe do Slovana. Rokovania boli veľmi korektné. V tomto prestupe nejdeme do neznáma, keďže hráč už u nás na jeseň hosťoval. Počas hosťovania potvrdil potenciál svojho budúceho rastu a sme radi, že sa nám podarilo dotiahnuť jeho prestup do úspešného konca. K mužstvu sa na sústredení v Turecku pripojí v priebehu najbližších dní, najneskôr v pondelok 23. januára," povedal viceprezident ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. pre klubový web.

Vernon De Marco Morlacchi odohral v drese ŠK Slovan na jeseň desať ligových zápasov a tri stretnutia v slovenskej pohárovej súťaži Slovnaft Cupe. Dosiahol jeden presný zásah, keď 1. októbra v zápase 11. kola Fortuna ligy doma s Michalovcami zvýšil hlavou na 3:0 - tento duel sa napokon skončil 3:1. Od prvého ligového štartu za Slovan v základnej zostave, ktorý si pripísal ešte koncom septembra v 10. kole v Trenčíne, nevynechal vo Fortuna lige ani minútu.

Na Slovensku účinkuje už od roku 2012, keď prišiel do spomenuých Michaloviec. "Vernon najčastejšie hráva na poste stopéra, no môže nastúpiť i na kraji obrany. Vyznačuje sa dobrou rozohrávkou, úspešnosťou v hlavičkových súbojoch a prehľadom v hre. Nebezpečný je aj pri ofenzívnych štandardných situáciách. Vo Fortuna lige dal zatiaľ šesť gólov, z toho štyri hlavou," uvádza oficiálna internetová stránka ŠK Slovan Bratislava na margo príchodu argentínskeho zadáka so španielskym pasom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona