Obranca Seidenberg chce reprezentovať Nemecko na MS 2017

NETKY.SK • 18 Január 2017, 17:24 • 2 min
Obranca Seidenberg chce reprezentovať Nemecko na MS 2017

KOLÍN NAD RÝNOM - Nemecku sa rysuje solídny tím pre tohtoročné hokejové majstrovstvá sveta, ktorých hostiteľmi budú okrem Francúzov práve Nemci.

slovakia

left justify in out

Po útočníkovi Edmontonu Leonovi Draisaitlovi vyjadril ochotu reprezentovať na "domácich" MS aj obranca New York Islanders Dennis Seidenberg. Víťaz Stanleyho pohára spred 6 rokov v drese Bostonu uviedol, že majstrovstvá sveta na domácom ľade sú "supervecou".


"Ak všetko klapne, veľmi rád prídem reprezentovať. Šampionát v Nemecku považujem za skvelú prezentáciu nášho hokeja," uviedol 35-ročný Seidenberg v rozhovore pre Eishockey-News. Podľa rokmi zaužívaných pravidiel môžu z hokejového zámoria odcestovať na majstrovstvá sveta iba hráči, ktorých tímy nepostúpia do play-off, čo sa týka najmä najprestížnejšej súťaže NHL.

 

Seidenbergov zamestnávateľ NY Islanders je momentálne posledný vo Východnej konferencii NHL a dokonca bez hlavného trénera po prepustení Jacka Capuana. V prípade, žeby "ostrovania" zostali pred bránami play-off, pre Nemcov sa rysuje aj príchod brankára Thomasa Greissa, po vynútenom odchode Jaroslava Haláka do AHL aktuálnej jednotky Islanders. Informácie priniesol aj web sport1.de.


Nemci budú jedným zo súperom Slovákov v základnej A-skupine MS 2017, ktorej dejiskom bude Kolín nad Rýnom. Duel týchto dvoch krajín sa v LANXESS Arene uskutoční v stredu 10. mája od 20.15 h. Druhým dejiskom MS 2017 bude AccorHotels Arena v Paríži.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies