Obranca Mihálik predĺžil v Slovane zmluvu o dva roky

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 13:13 • 2 min
Obranca Mihálik predĺžil v Slovane zmluvu o dva roky

BRATISLAVA - Novú dvojročnú zmluvu podpísal s vedením hokejového Slovana Bratislava obranca Vladimír Mihálik. Informuje o tom oficiálna klubová internetová stránka.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný Mihálik odohral v drese Slovana v jeho premiérovej sezóne v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v základnej časti i play off 19 zápasov, v ktorých zaznamenal tri góly. Pod vedením trénera Rostislava Čadu zaznamenal výrazný herný progres a z pozície náhradníka sa prepracoval až do nominácie na majstrovstvá sveta vo Fínsku a Švédsku. Tam nastúpil vo všetkých ôsmich stretnutiach a proti Nemecku sa prezentoval prihrávkou na vyrovnajúcu gól Tomášovi Záborskému. Pri jeho výške a hmotnosti (203 cm, 111 kg) sa od neho očakáva hlavne spoľahlivá fyzická hra do tela a pomoc mužstvu pri oslabeniach. Tieto očakávania najmä v druhej polovici sezóny naplnil.

Pred príchodom do Slovana pôsobil Mihálik prevažne v zámorí. Je jedným z posledných slovenských hokejistov, ktorých draftovali v NHL už v prvom kole. V roku 2005 si ho vybrala Tampa Bay Lightning, za ktorú odohral 15 zápasov, prevažne v sezóne 2008/2009. Viac si zahral v profesionálnej AHL za farmársky klub Norfolk Admirals, kde odohral štyri kvalitné sezóny a v 270 zápasoch zaznamenal 58 bodov. Po návrate do Európy pôsobil krátko aj v Leve Poprad a v klube účastníka švédskej Elitserien Timra IK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona