Obranca Mazáň je po dlhej absencii pripravený na súboj s Prešovom

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 18:12 • 2 min
Obranca Mazáň je po dlhej absencii pripravený na súboj s Prešovom

ŽILINA - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov a člen kádra MŠK Žilina Róbert Mazáň by sa v nedeľu po vyše šiestich mesiacoch mohol opäť predstaviť v najvyššej domácej súťaži Fortuna lige.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný ľavý obranca si vlani v septembri v súboji proti Zlatým Moravciam roztrhol achilovku a po následnej operácii dlho pauzoval. V nedeľu nastúpil na záverečnú polhodinu za žilinské "béčko" v domácom stretnutí proti Novému Mestu nad Váhom (4:2) a podľa svojich slov je pripravený čeliť v najvyššej súťaži Prešovčanom (hrá sa pod Dubňom v nedeľu od 17.30 h).

"Bol to skvelý pocit, neopísateľný. Snažil som sa užiť si to. Verím, že takýmto víťazným spôsobom mi budú minúty iba pribúdať a budem nápomocný pre tím. Po zdravotnej stránke som necítil ani najmenšiu bolesť a plne som sa venoval futbalu," skonštatoval Mazáň pre klubový web a pokračoval: "V premiérovom zápase po zranení som cítil, že som takmer nič nestratil z fyzičky ani mentálneho nastavenia. Stále si rovnako verím, hoci som dlho nehral. Počas celej reprezentačnej prestávky som naplno trénoval a pripravujem sa aj na Prešov, budem pripravený zasiahnuť."

Bývalý hráč Trenčína, Senice a Podbeskidzia Bielsko-Biala sa snažil aj z nepríjemnej situácie vyťažiť čo najviac pozitív: "Ubehol polrok, prešlo to skutočne rýchlo, hoci prvé dni boli nekonečné. Dalo mi to veľa. Som rád, že som späť v tréningovom a verím, že aj v zápasovom kolotoči. Uvedomil som si najmä, že zdravie je len jedno a je najdôležitejšie. Asi to tak malo byť a určite mi to pomohlo v tom, že som mal čas pracovať na sebe aj po mentálnej stránke, vidieť futbal z iného pohľadu."

Róbert Mazáň pomohol tímu SR "21" k postupu na júnové ME tejto vekovej kategórie do Poľska. Počas ostatných mesiacov bol v kontakte s českým trénerom slovenskej dvadsaťjednotky Pavlom Hapalom. "Pravidelne si voláme. Ak pôjde všetko dobre, podľa plánov, tak by mi júnový šampionát nemal ujsť. Verím, že keď budem zdravý a moje výkony budú stabilné, objavím sa aj v záverečnej nominácii," uzavrel Mazáň. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies