Obranca Košút rieši v 1. FC Slovácko zmluvu, Chvátal zranené rameno

NETKY.SK • 16 Január 2017, 18:49 • 2 min
Obranca Košút rieši v 1. FC Slovácko zmluvu, Chvátal zranené rameno

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dvaja slovenskí futbalisti Tomáš Košút a Juraj Chvátal nenastúpili v drese účastníka najvyššej českej súťaže 1. FC Slovácko vo víkendovom víťaznom prípravnom stretnutí v Uherskom Brode proti druholigovým Vítkoviciam (4:0). Zatiaľ čo prvý menovaný obranca odmietol v predstihu predĺžiť zmluvu platnú do leta, ďalšieho zadáka Chvátala vyradilo z hry zranenie.

slovakia

left justify in out

"Košút sa momentálne pripravuje individuálne. Tomáš má kondičný deficit, navyše zatiaľ nedošlo k dohode ohľadom predĺženia jeho zmluvy," uviedol pre web iDnes.cz riaditeľ 1. FC Slovácko Petr Pojezný na margo 27-ročného rodáka z Piešťan (nar. 13. januára 1990), ktorý je v spomenutom českom klube už sedem rokov. Bývalý hráč FC Nitra a rezervy Sparty Praha odohral za klub z Uherského Hradišťa dovedna 158 stretnutí a desaťkrát skóroval.


V prípade Juraja Chvátala je situácia iná. Dvadsaťročný pravý obranca (nar. 13. júla 1996) by rád pokračoval v 8. tíme po jesennej časti najvyššej českej súťaže, ale limituje ho zranenie. V minulotýždňovom stretnutí s Hodonínom si vykĺbil rameno, čo si bude u bývalého zadáka FK Senica vyžadovať dlhšiu futbalovú pauzu.

 

Kmeňový hráč Sparty Praha, ktorý druhý rok hosťuje v Slovácku, má chronický problém s ramenami - operované mal už obidve. "Chvátal absolvuje vyšetrenie, kde padne rozhodnutie, či bude najvhodnejšia operácia. Už teraz je však jasné, že mužstvu nebude k dispozícii dlhší čas," vyjadril sa pre iDnes.cz tréner 1. FC Slovácko Stanislav Levý.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies