Obranca Hubočan pri návrate nesklamal a skvele nahradil Bedima

NETKY.SK • 1 December 2016, 17:13 • 2 min
Obranca Hubočan pri návrate nesklamal a skvele nahradil Bedima

MARSEILLE - Slovenský futbalový reprezentant Tomáš Hubočan sa v stredu prvýkrát od 21. septembra objavil v základnej zostave francúzskeho klubu Olympique Marseille.

slovakia

left justify in out

V napokon bezgólovom dueli 15. kola tamojšej Ligue 1 na pôde AS Saint-Étienne dostal 31-ročný zadák od trénera Rudiho Garcíu príležitosť na ľavom kraji obrany, teda na pozícii, ktorá mu patrí v národnom tíme. Nahradil Kamerunčana Henriho Bedima, ktorý si začiatkom novembra poranil koleno a chýbať bude ešte niekoľko týždňov.

Bývalý hráč Zenitu Petrohrad Hubočan, ktorý do Marseille prišiel po letnom európskom šampionáte v "krajine galského kohúta" z Dinama Moskva, prišiel o svoju pozíciu v strede obrany po septembrovom nevydarenom ligovom stretnutí na ihrisku Stade Rennes (3:2 pre Rennes). Nasledoval jeho presun na lavičku náhradníkov, odvtedy až do stredajšieho súboja v Saint-Étienne odohral celkovo len sedem minút, a to v závere dvoch ligových stretnutí, keď jeho tím potreboval ubrániť víťazstvo. Bedimovo zranenie mu však otvorilo cestu do zostavy a proti Saint-Étienne podľa svojich spoluhráčov nesklamal.

"Podľa mňa bol perfektný. Poznám Tomáša z Moskvy. Viem, že keď sú ťažké zápasy a potrebujete proti súperovi tvrdosť, je pripravený. Proti Rennes urobil dve chyby, ale to vlastne všetci... ja zasa v Monaku. Je to hráč, na ktorého sa v budúcnosti môžete spoľahnúť," vyhlásil stredopoliar William Vainqueur, citoval ho portál laprovence.com.

 

Útočník Bafétimbi Gomis doplnil: "Tomáš je profesionál, sme veľmi radi za jeho výkon. Je dôležité vedieť, že sa môžete spoľahnúť na každého. Hral solídne, pomohol nám aj v ofenzíve."

Marseille figuruje po 15. kole francúzskej Ligue 1 na 11. priečke tabuľkového poradia, na svojom konte má 18 bodov. V nedeľu na svojom štadióne privíta Nancy (17.00 h).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona