Obranca Bodák je najmladším Slovákom v histórii fínskej najvyššej súťaže

NETKY.SK • 1 Február 2017, 15:57 • 2 min
Obranca Bodák je najmladším Slovákom v histórii fínskej najvyššej súťaže

TAMPERE - Stále iba 18-ročný slovenský hokejový obranca Martin Bodák nastúpil v utorok na svoj prvý zápas v elitnej fínskej súťaži za Tapparu Tampere. Vedúce mužstvo tabuľky v ňom však prehralo na ľade posledného Lukko Rauma 3:5. Aj keď premiéra pre mládežníckeho reprezentanta Slovenska nedopadla úspešne, radosť z prvého štartu za seniorský tím Tappary neskrýval.

slovakia

left justify in out

"Debut som si na ľade úplne užíval. Hrať za prvý tím Tappary bol úžasný pocit. Samozrejme, určite by ma to tešilo viac, keby sme vyhrali, ale snáď sa to podarí nabudúce," priblížil agentúre SITA svoje pocity Martin Bodák. Vo veku 18 rokov, 2 mesiace a 3 dni sa stal najmladším Slovákom, ktorý nastúpil na stretnutie fínskej Liigy.

Kouč Tappary Jussi Tapola dal Bodákovi príležitosť hneď od úvodu stretnutia a na ľade strávil takmer desať minút. Dvakrát dokonca ohrozil súperovu bránku. "Bol som síce siedmy bek, ale hral som od začiatku dve tretiny, potom už nie, lebo výsledok nebol priaznivý. Na začiatku som trochu pociťoval nervozitu, ale zároveň som bol aj šťastný, že idem hrať. Opadlo to zo mňa po prvom striedaní, potom som si už každé jedno vychutnával naplno," priznal zadák s ofenzívnymi ťahmi.

Šanca ukázať sa v prvom tíme lídra fínskej súťaže len podčiarkla doteraz vydarenú sezónu talentovaného obrancu. V juniorke Tappary je jedným z najvyťažovanejších hráčov a pred mesiacom reprezentoval Slovensko aj na juniorských MS v Kanade. V šiestich dueloch okúsil tiež druhú najvyššiu súťaž v krajine tisícich jazier vo farbách klubu Leki Lempäälä.

"Tréneri mi zatiaľ nič nepovedali, ale budem hrať tam, kde mi povedia. Myslím si, že oni vedia najlepšie, čo je pre mňa dobré. V stredu máme deň voľna a vo štvrtok na tréningu uvidím, čo bude so mnou ďalej," hovoril o svojej najbližšej budúcnosti Martin Bodák, ktorý by, pochopiteľne, najradšej zostal medzi seniormi Tappary.

Odchovanec spišskonovoveského hokeja pôsobí vo Fínsku už druhý rok a svoj odchod na sever Európy vôbec neľutuje. "Cítim sa tu ako doma. Je to tu super, starajú sa tu o mňa výborne. Som rád, že som sem šiel, pretože Fínsko mi dáva do môjho hokejového života veľa. Je tu rozdiel najmä v počte tréningov, väčšej konkurencii a takisto aj v materiálnom zabezpečení klubu a hráčov."

Fínska anabáza nepomáha napredovať Martinovi Bodákovi len v hokeji, ale dáva mu aj školu každodenného života. "Bývame v byte spolu so spoluhráčom. O stravu sa starám sám, takže buď si varím, alebo sa idem niekam najesť. Najčastejšie volíme s českým kamarátom Viktorom Nestrašilom suši," usmieval sa Bodák, ktorý už okrem hlavného dorozumievacieho jazyka - angličtiny, pochytil aj čo to z fínčiny.

Slovenského obrancu čaká tento rok aj vstupný draft NHL, v ktorom sa jeho meno spomína celkom vysoko. "Je to ešte ďaleko, teraz to veľmi neriešim a nechávam tomu zatiaľ voľný priebeh. Sústredím sa najmä na súčasnosť a potom uvidíme, či si ma niekto vyberie," dodal na záver Martin Bodák.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies