Obranca Bayernu Hernández má ísť na pol roka do väzenia

NETKY.SK • 14 Október 2021, 13:30 • 2 min
Obranca Bayernu Hernández má ísť na pol roka do väzenia

MADRID – Futbalový klub Bayern Mníchov sa možno bude musieť po dobu šiestich mesiacov zaobísť bez francúzskeho zadáka Lucasa Hernándeza, ktorý porušil nariadenie súdu a hrozí mu pobyt za mrežami.

slovakia

left justify in out

Celá situácia je pomerne kuriózna. Futbalista bol vo februári 2017 odsúdený za bitku na ulici s vtedajšou priateľkou Ameliou Llorenteovou. Súd mu nariadil 31 dní verejnoprospešných prác a obaja partneri dostali rovnaký trest. Navyše sa k sebe nesmeli počas šiestich mesiacov priblížiť na menej než 500 metrov. Tento príkaz však zaľúbenci porušili už v júni toho istého roka, keď sa v Las Vegas tajne zosobášili. Hernández vtedy hájil farby Atlética Madrid a po návrate domov bol zatknutý, na krátky čas uväznený a v decembri 2019 odsúdený na šesť mesiacov odňatia slobody.

 

 

Madridský súd teraz nevyhovel jeho ďalšej žiadosti o odloženie výkonu trestu a prikázal mu, aby sa v utorok 19. októbra dostavil do metropoly Španielska. Od tohto dátumu bude mať desať dní na to, aby si dobrovoľne vybral väznicu, v ktorej si odpyká trest. Aj proti tomuto verdiktu sa Hernández napokon odvolal.

 

Rodák z Marseille sa ako štvorročný presťahoval s rodinou do Španielska, kde hrával futbal jeho otec. Už v roku 2007 sa pripojil k juniorskému tímu Atlética Madrid a postupne prešiel všetkými vekovými kategóriami. O sedem rokov neskôr debutoval v A-mužstve, kde postupne odohral 67 zápasov a strelil jeden gól.

 

 

Dvadsaťpäťročný futbalista prestúpil v lete 2019 do Bayernu za rekordnú čiastku 80 miliónov eur. S bavorským veľkoklubom sa mu dvakrát podarilo získať nemecký titul a tešil sa aj z víťazstva v prestížnej Lige majstrov. Aj napriek mladému veku sa takisto môže pochváliť reprezentačnými úspechmi. V roku 2018 sa stal majstrom sveta a len pred niekoľkými dňami oslávil s Francúzskom premiérový triumf v Lige národov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies