Obranca Barcelony Bartra: Pedra dokážeme nahradiť

NETKY.SK • 21 August 2015, 18:50 • 2 min
Obranca Barcelony Bartra: Pedra dokážeme nahradiť

BARCELONA - Futbalistom FC Barcelona bude v nasledujúcej sezóne chýbať útočník Pedro a stredopoliar Xavi. Obranca Marc Bartra si však myslí, že obhajca titulu v Primera Division má dostatok kvalitných hráčov, aby ich klub nahradil.

slovakia

left justify in out

Pedro v minulom ročníku nedostával veľa priestoru a preto krátko pred začiatkom novej sezóny odišiel za 30 miliónov eur do anglickej Chelsea Londýn. Xavi už dávnejšie prestúpil do katarského tímu Al Sadd. Odchod Pedra vzbudil obavy, že tréner Luis Enrique môže mať problém v ofenzíve, keď sa zraní niekto z trojice Lionel Messi, Neymar, alebo Luis Suarez. Na výber bude mať v tom prípade len mladých hráčov, ktorí prišli z akadémie - Sandra Ramireza a Munira el Haddadiho. Barcelona navyše nemôže pre trest od FIFA do januára nakupovať nových hráčov.

 

"Pedro a Xavi sú skvelí hráči a budú nám chýbať. Tímy ako Barcelona však majú výhodu, že keď odídu kvalitní hráči, vždy je za nich kvalitná náhrada z vlastných zdrojov. Noví hráči dostanú šancu a keď sa adaptujú na systém, tak budú určite posilami," povedal Bartra na tlačovej konferencii pred nedeľňajším otváracím zápasom ligovej sezóny na ihrisku Athletica Bilbao.

 

Barcelona sa bude snažiť o zisk šiesteho titulu za posledných osem rokov. S Bilbaom, ktoré prehralo vo štvrtok v Európskej lige na ihrisku MŠK Žilina 2:3, však prehralo súboj o Španielsky superpohár po výsledkoch 0:4 a 1:1. Pred sezónou získali Katalánci tureckého špílmachra Ardu Turana z Atletica Madrid a španielskeho obrancu Aleixa Vidala zo Sevilly, ale obaja môžu pre klubový trest hrať až v januári. FIFA potestala Barcelonu za porušenie pravidiel pri nákupe zahraničných hráčov do 18 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies