Obranca Banskej Bystrice Martin Poljovka ukončil kariéru

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 09:48 • 2 min
Obranca Banskej Bystrice Martin Poljovka ukončil kariéru

BANSKÁ BYSTRICA - Slovenský futbalový obranca Martin Poljovka pôsobiaci v minulej sezóne Corgoň ligy v tíme FK Dukla Banská Bystrica definitívne ukončil aktívnu činnosť.

slovakia

left justify in out

Skúsený 38-ročný zadák zastáva od jarnej časti ročníka v Dukle aj funkciu športového riaditeľa. "Kumulovaná funkcia nebola úplne bežným riešením, ale skôr vynúteným. Bola mi ponúknutá úloha, za ktorú som veľmi vďačný, a na ktorú sa teším, ale zároveň sme nemali istotu obsadenia stopérskeho postu. Aj teraz som rozhodnutie odďaľoval, pretože nám odišli obrancovia, ale všetko nasvedčuje tomu, že by to malo byť v poriadku a dotiahneme prestupy, ktoré sú v hre. Preto som sa rozhodol, že sa už budem venovať len funkcionárskej práci," povedal Poljovka pre webovú stránku Banskej Bystrice.

Bývalý kapitán A-tímu Dukly sa z kabíny definitívne presunie o jedno poschodie útrob tribúny na Štiavničkách vyššie. "Bolek" označil prácu v teréne za najzaujímavejšiu súčasť svojej funkcie: "V tejto práci sa vidím, pasuje mi a takto som si to predstavoval po ukončení kariéry. Funkcia ma oslovila a mám veľké šťastie, pretože profesionálnych hráčov je kopa a možno aj úspešnejších, ako som bol ja, ale nebola im ponúknutá takáto vysoká funkcia." 

Martin Poljovka začal s futbalom v Partizáne Banská Bystrica a v roku 1995 si pripísal svoj prvý štart v najvyššej slovenskej súťaži práve v drese Dukly. V rokoch 1999 - 2007 pôsobil v Trnave, odkiaľ sa následne vrátil pod Urpín. "Bolek" má na konte dva reprezentačné štarty a často bol označovaný za jedného z najlepších obrancov ligy vôbec. Poljovka sa stal prvým hráčom najvyššej slovenskej súťaže, ktorý pokoril hranicu 400 odohraných zápasov. Jeho štatistika sa napokon zastavila na čísle 403 štartov, rovnako ako u jeho bývalého spoluhráča z Trnavy Miroslava Barčíka. Ten po uplynulej sezóne už nepokračuje v corgoňligovej Žiline. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies