Obrana chce dať VOP Trenčín do dlhodobého prenájmu

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 12:20 • 2 min
Obrana chce dať VOP Trenčín do dlhodobého prenájmu

TRENČÍN – Pre vojenský opravárenský podnik (VOP) v Trenčíne chce nájsť Ministerstvo obrany SR strategického partnera. Od januára budúceho roku ho plánuje dať na základe verejnej súťaže do dlhodobého prenájmu. Na dnešnom brífingu po stretnutí so zamestnancami podniku to povedal minister obrany Martin Glváč.

slovakia

left justify in out

"V stredu (10. 7. - pozn. TASR) predkladám do vlády materiál a uchádzam sa o mandát vypísať výberové konanie na prenájom podniku VOP Trenčín tak, ako sme to urobili v minulom roku vo VOP Nováky. Hlavným cieľom je nájsť partnera, ktorý vie zabezpečiť zákazkové krytie, aby bol podnik napojený nielen na rozpočet ministerstva obrany," povedal minister s tým, že v Novákoch je podnik napojený na rozpočet ministerstva obrany už iba desiatimi percentami.

Ako dodal, základným kritériom bude cena nájmu, ktorá bude mať pri rozhodovaní 50-percentnú váhu, 40 percent bude zachovanie zamestnanosti a desať percent odkúpenie majetku. "Kladieme veľký dôraz na to, aby zostala zachovaná zamestnanosť a aby ľudia neprišli o prácu," zdôraznil Glváč s tým, že sa prihlási viac záujemcov, aby sa zachoval konkurenčný boj.

Zákazkové krytie je podľa ministra zabezpečené do konca tohto roku, predpokladá, že od januára budúceho roku by už mal podnik spravovať nový nájomca, s ktorým plánujú podpísať nájomnú zmluvu podobne ako v Novákoch na 20 rokov.

Podľa povereného riaditeľa VOP Trenčín Ľudovíta Fridricha v podniku momentálne robia generálne opravy ťažkej techniky – Tatier a robia tiež nálezové opravy bojových vozidiel pechoty. Projekt modernizovania bojových vozidiel techniky, ktorý prezentovali po veľtrhu v Brne, zatiaľ podľa Fridricha v Trenčíne ešte nie je. Keďže ministerstvo obrany avizuje skôr nákup novej techniky a nie jej modernizovanie, zákazkové krytie je také, aké je. "My, ako akciová spoločnosť, nie sme schopní získať externé zákazky, z 82 až 90 percent zabezpečujeme zákazky pre ministerstvo, ostatné sú externé pre iných zákazníkov," doplnil Fridrich.

Minister obrany Martin Glváč odvolal 3. apríla tohto roku z funkcie riaditeľa Vojenského opravárenského podniku v Trenčíne Františka Vlkoviča. Jedným z dôvodov bol fakt, že riaditeľ štátnej spoločnosti nezabezpečil pred veľkonočnými sviatkami vyplatenie miezd zamestnancom podniku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies