Obnoviteľné zdroje pokrývajú 16,4 % spotreby energie v EÚ

NETKY.SK • 1 December 2016, 13:45 • 2 min
Obnoviteľné zdroje pokrývajú 16,4 % spotreby energie v EÚ

KODAŇ - Členské krajiny Európskej únie sú podľa Európskej environmentálnej agentúry (EEA) celkovo na správnej ceste smerom k dosiahnutiu cieľov v oblasti využitia energie z obnoviteľných zdrojov, ktoré sú stanovené do roku 2020.

slovakia

left justify in out

EEA sídliaca v Kodani uviedla, že podľa predbežných výsledkov za rok 2015 energia z obnoviteľných zdrojov pokrývala 16,4 percenta celkovej spotreby energií v EÚ. V roku 2014 energia z obnoviteľných zdrojov pokrývala 16 percent spotreby energií v EÚ.


Cieľom Európskej únie je dosiahnuť do roku 2020 stav, v ktorom energia z obnoviteľných zdrojov bude pokrývať 20 percent celkovej spotreby energií. Šéf EEA Hans Bruyninckx však vo štvrtok uviedol, že využitie energie z obnoviteľných zdrojov v sektore dopravy zostáva nedostatočné a emisie skleníkových plynov opäť rastú.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona