Obnovili premávku v úseku Štúrovo - štátna hranica Szob

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 18:12 • 2 min
Obnovili premávku v úseku Štúrovo - štátna hranica Szob

BRATISLAVA - revádzku osobnej železničnej dopravy v úseku Štúrovo – štátna hranica Szob po prvej traťovej koľaji dnes krátko po 16.00 h obnovili.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková. Úsek ostal neprejazdný pre nákladný vlak súkromnej prepravnej spoločnosti, ktorý sa v nedeľu (1.3.) vykoľajil pri vjazde na železničnú stanicu v Štúrove.
     

"Vlaky smerujúce do Maďarska a opačne budú premávať už podľa grafikonu a nebudú jazdiť odklonom cez Komárno," povedala. Práce naďalej pokračujú v úseku Štúrovo - Levice, kde nehoda vlaku obmedzila premávku tiež. V úseku Štúrovo - Čata naďalej nahrádzajú vlakovú dopravu autobusy. "Sprevádzkovanie tohto úseku potrvá niekoľko dní, koľaje boli po vykoľajení závažne poškodené," dodala Pavliková.
     

V nedeľu sa na stanici v Štúrove vykoľajil nákladný vlak spoločnosti Prvá slovenská železničná. Smeroval z maďarskej obce Szob do Bolerázu s nákladom kukurice. Pri vjazde do stanice sa z celkového počtu 22 vozňov vykoľajilo päť. Jeden sa prevrátil na strechu, tri zostali ležať na boku a jeden vozeň sa vykoľajil.
     

Pri nehode nikto neutrpel zranenie, ochromená však zostala doprava v úsekoch Štúrovo - Levice, konkrétne medzi Štúrovom a Čatou a v úseku Štúrovo - štátna hranica. Medzinárodné vlaky do a z Maďarska jazdili odklonom cez Komárno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona