Obnovili akciu zameranú na záchranu uviaznutých chlapcov

NETKY.SK • 9 Júl 2018, 11:02 • 2 min
Obnovili akciu zameranú na záchranu uviaznutých chlapcov

BANGKOK - Thajské úrady oznámili v pondelok obnovenie záchrannej akcie zameranej na vyslobodenie zvyšných členov futbalového tímu a ich trénera zo zaplavenej jaskyne po tom, čo sa v nedeľu podarilo úspešne zachrániť štyroch chlapcov. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Druhá záchranná operácia sa začala predpoludním miestneho času a potrvá niekoľko hodín. Štyria zachránení chlapci sú podľa úradov hladní, ale v dobrom zdravotnom stave a nachádzajú sa v nemocnici. Rodičom zatiaľ nepovolili fyzický kontakt s chlapcami, pretože ďalej skúmajú ich zdravotný stav. Ich mená zverejnené neboli.

 

Vo vnútri jaskynného komplexu Tcham Luang Nang Non sa stále nachádza osem chlapcov a tréner. Thajský minister vnútra Anupchong Pchaočinda spresnil, že na obnovenej záchrannej akcii sa podieľajú tí istí potápači, ktorí v nedeľu vyslobodili prvých štyroch chlapcov, keďže poznajú podmienky v jaskyni a vedia, čo majú robiť.

 

Potápači musia podľa neho rozmiestniť viac nádrží s kyslíkom pozdĺž trasy vedúcej k chlapcom a ich trénerovi, ktorí v jaskyni uviazli ešte 23. júna. Thajský minister vnútra dodal, že to môže trvať niekoľko hodín.

 

Úrady tiež uviedli, že nočný dážď neovplyvnil úroveň zaplavenia jaskyne. Práve v dôsledku predpovedí búrok sa rozhodli pokračovať v komplikovanej a nebezpečnej záchrannej akcii, píše AP.

 

Záchranná akcia zameraná na vyslobodenie zvyšných ôsmich chlapcov a ich trénera môže podľa úradov trvať aj štyri dni.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies