Obnovenie prác na križovatke Triblavina sa pre námietky posúva na august

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 13:00 • 2 min
Obnovenie prác na križovatke Triblavina sa pre námietky posúva na august

BRATISLAVA - Oživenie výstavby na križovatke Triblavina na diaľnici D1 pri Bratislave sa pre ďalšie námietky posúva na august tohto roka.

slovakia

left justify in out

Na štvrtkovej tlačovej konferencii priamo na mieste stavby o tom informoval minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).

 

Výstavba križovatky Triblavina sa oficiálne začala v apríli 2015 a dokončená mala byť v apríli 2017. Hlavné práce na projekte však stoja pre námietky. Aj v súčasnosti podalo podľa ministerstva dopravy Občianske združenie (OZ) Triblavina a Združenie domových samospráv rozklad voči predĺženiu platnosti územného rozhodnutia napojenia križovatky na cestu prvej triedy.

 

Keby sa pri križovatke nepodávali odvolávania, mohla sa podľa Érseka začať riadne stavať pred troma rokmi. Minister momentálne počíta s dokončením križovatky v roku 2021.

 

Čo sa týka procesov námietok a odvolávaní, štát ich podľa Érseka nevie urýchliť, pretože každý má právo sa odvolať. "Ani zmenou zákona to nevieme spraviť, lebo je to európska legislatíva," vysvetlil. Cesty chce podľa vlastných slov budovať v rámci všetkých zákonov. "Ale to, čo robia občianske združenia a aktivisti, už presahuje všetky rámce," upozornil. Pripomenul, že námietky sú okrem iného aj pri projekte výstavby obchvatu Bratislavy, ktorý má tvoriť časť diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7.

 

OZ Triblavina tvrdí, že v prípade križovatky Triblavina sa rozhodlo v neprospech občanov. Diaľnica sa má totiž budovať ako štvorpruhová, bez kolektorových komunikácií pre obsluhu okolitých obcí. Pôvodne sa mala stavať s troma pruhmi a súbežnými kolektormi. Národná diaľničná spoločnosť však argumentuje, že zmenu stavby križovatky si vyžiadala nevyhnutná potreba rozšírenia diaľnice z troch na štyri pruhy pre nárast intenzity dopravy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies