Obnovené gymnázium na Grösslingovej ulici otvorí v septembri brány

NETKY.SK • 27 August 2010, 06:56 • 2 min
Obnovené gymnázium na Grösslingovej ulici otvorí v septembri brány

Obnovené gymnázium na Grösslingovej ulici otvorí v septembri brány

slovakia

left justify in out

img

Do portfólia stredných škôl v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) pribudne začiatkom septembra zrekonštruované, pamiatkovo chráneného Gymnázium na Grösslingovej ulici v Bratislave. Škola má novú strechu, vonkajšiu i vnútornú fasádu, vybudovali v nej nové podzemné priestory, vymenili vnútorné rozvody vody a kúrenia, rekonštruovali okenné výplne i rámy, upravili okolie školy.
Celkové náklady sa vyšplhali na 21 miliónov eur. Peniaze poskytol BSK s finančnou pomocou Európskej investičnej banky. "Rekonštrukcia storočnej budovy išla do absolútnych historických detailov. Obnova bola finančne náročná, no sme radi, že sa nám ju podarilo dokončiť. Škola nemá na Slovensku páru. S riadnou výučbou by sa malo začať 6. septembra," uviedol dnes predseda BSK Pavol Frešo pri prehliadke vynovených priestorov gymnázia.
Gymnázium v tomto školskom roku otvorí 17 tried, do ktorých bude chodiť 480 študentov. Výučbu zabezpečí približne 40 pedagogických pracovníkov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies