Obnova trate pre električky v Bratislave stojí 4 mil. eur

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 14:32 • 2 min
Obnova trate pre električky v Bratislave stojí 4 mil. eur

BRATISLAVA 10. apríla (SITA) - Prvá etapa modernizácie električkovej trate v Bratislave v úseku Radlinského - Štefanovičova bude stáť zhruba 3,28 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 3,93 mil. eur vrátane dane.

slovakia

left justify in out

Hlavné mesto Bratislava vybralo za zhotoviteľa prác stavebnú firmu TSS Grade, a.s. Bratislava, ktorá pred časom prešla reštrukturalizáciou, spomedzi ponúk štyroch uchádzačov. Predpokladaná cena prác bola 4,56 mil. eur bez dane a trvať by podľa plánu mali tri mesiace. Vyplýva to z vyhodnotenia výzvy na predkladanie ponúk zverejnenej v júli 2014.

 

Projekt modernizácie uvedenej električkovej trate bude financovaný z peňazí Európskej únie cez Operačný program Doprava. Obnovené bude aj trakčné vedenie, zastávky a prístrešky MHD. Súčasťou zákazky sú doplňujúce služby pozostávajúce napríklad z vypracovania dielenskej dokumentácie vybraných stavebných objektov a dokumentácie skutočného vyhotovenia stavby. V rámci nich budú vytýčené dotknuté jestvujúce inžinierske siete, vrátane geodetického zamerania aj výkon autorského dozoru. 

 

TSS Grade je na čele Združenia pod Brezinou, ktoré od konca roku 2012 modernizuje železničnú trať Zlatovce - Trenčianska Teplá. Tender na tieto práce skúma Európska komisia pre podozrenie z porušenia pravidiel Európskej únie pri verejnom obstarávaní a zaoberá sa ním aj Európsky úrad pre boj proti podvodom (OLAF). 

 

Spoločnosť TSS Grade, a.s. bola v tejto forme založená v novembri 2000, do konca roku 2010 fungovala pod menom Trnavská stavebná spoločnosť, a.s. Firma však pôsobí na slovenskom stavebnom trhu od roku 1990. Po založení mala sídlo v Bratislave do apríla 2001, potom v Trnave do júla 2012 a v súčasnosti má sídlo opäť v Bratislave. Spoločnosť od februára tohto roka zdvojnásobila základné imanie na 12,1 mil. eur. Vykonáva dopravné, pozemné a inžinierske stavby, komplexnú rekonštrukciu koľají a tiež rôzne špecializované služby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies