Obnova križovatky Senec na D1 môže stáť 2,7 mil. eur

NETKY.SK • 11 November 2014, 13:49 • 2 min
Obnova križovatky Senec na D1 môže stáť 2,7 mil. eur

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) plánuje zrekonštruovať križovatku Senec na diaľnici D1 Bratislava - Senec predbežne za 2,72 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

slovakia

left justify in out

Stavebné práce v rámci tzv. nultej etapy rekonštrukcie križovatky sú plánované na šesť mesiacov a majú byť financované z peňazí Európskej únie. Ako vyplýva z výzvy na predkladanie ponúk, cieľom investície je odľahčiť kritickú dopravnú situáciu v jestvujúcej križovatke v smere Bratislava - Senec.

Práce začnú v odbočovacom pruhu z D1 v pravom jazdnom páse v kilometri (km) 25,8, budú pokračovať v pravostrannom páse paralelnej komunikácie s napojením na súčasnú vetvu mimoúrovňovej križovatky Senec. Celková navrhovaná dĺžka úpravy je 772,4 metra. Otváranie ponúk je plánované 5. decembra. Uchádzači majú preukázať, že za predchádzajúcich päť rokov uskutočnili obdobné práce s celkovými nákladmi najmenej 5 mil. eur, z toho aspoň jednu stavbu za zmluvnú cenu minimálne 2,72 mil. eur bez dane. 

 

Plánované rozšírenie úsekov D1 Bratislava - Senec v dĺžke 16 km a Blatné - Trnava v dĺžke 19,9 km na šesť pruhov, vrátane odstavných pruhov, by sa podľa plánov NDS malo začať v roku 2016 a trvať do roku 2018. Odhadované náklady prác sú okolo 150 mil. eur. Úsek Senec - Blatné v dĺžke 1,4 km by mal byť rozšírený v rokoch 2015 a 2016, vrátane prestavby križovatky Blatné, ktorá prepojí D1 s cestou I/61. Stavby sú v procese stavebného konania, územné rozhodnutia platia od mája 2013. Súčasťou rozšírenia D1 Bratislava - Trnava v dĺžke vyše 37 km bude stavba mimoúrovňovej križovatky Triblavina v úseku Bratislava - Senec. Súťaž na práce za predpokladanú cenu 28,5 mil. eur bez dane začala vlani v septembri, pre námietky, následné odvolanie a opätovné vyhodnotenie podmienok účasti ešte nie je uzavretá. 

 

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest. NDS prevádzkuje 418 kilometrov diaľnic, z toho 402 km je v plnom profile, a 195 km rýchlostných ciest, z čoho je 144 km v plnom profile.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies