Obnova električkovej trate v Dúbravke bude stáť takmer 8,3 milióna

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 11:27 • 2 min
Obnova električkovej trate v Dúbravke bude stáť takmer 8,3 milióna

BRATISLAVA - Stavebná spoločnosť Metrostav a.s. - organizačná zložka Bratislava zmodernizuje v bratislavskej mestskej časti Dúbravka električkovú trať za 8,273 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty.

slovakia

left justify in out

Rekonštrukčné práce na úseku Hanulova - Pri kríži v dĺžke asi 1,7 kilometra má uskutočniť za päť mesiacov. Metrostav uspel vo verejnej súťaži mesta Bratislava spomedzi šiestich prijatých ponúk. Predpokladaná cena prác bola 10,56 mil. eur bez dane. Projekt bude financovaný s využitím peňazí Európskej únie cez Operačný program Doprava (OPD). Vyplýva to z výsledku tendra zverejneného vo Vestníku verejného obstarávania.

 

Metrostav má spolu so svojimi subdodávateľmi zmodernizovať električkovú trať, vrátane trakčného vedenia, zastávok a prístreškov mestskej hromadnej dopravy. Zároveň má uskutočniť doplňujúce služby, a to vypracovanie projektu realizácie stavby, vytýčenie dotknutých jestvujúcich inžinierskych sietí, zabezpečenie plánu organizácie dopravy, dokumentáciu skutočného realizovania stavby a publicitu projektu financovaného z OPD. Predpokladaný podiel prác, ktoré majú pre hlavného zhotoviteľa vykonať subdodávatelia, je 18,74 % z celkového objemu. Ide o spoločnosti ELZA - Elektromontážny závod Bratislava a.s. (podiel 13,6 %) a NOPE a.s., Bratislava (5,14%).

 

Slovenská organizačná zložka spoločnosti Metrostav a.s. v Bratislave bola založená v decembri 1997. Jej zriaďovateľom je česká materská spoločnosť Metrostav a.s. v Prahe, ktorá je na čele rovnomennej skupiny. Metrostav patrí k najväčším českým stavebným spoločnostiam, uskutočňuje občianske, bytové, priemyselné, dopravné, podzemné a ostatné inžinierske stavby.

 

Do skupiny Metrostav na Slovensku patria spoločnosti Metrostav Slovakia a.s. Bratislava (jej dcérske firmy Bytový dom Košická, s.r.o. a Bytový dom Nejedlého, s.r.o. v Bratislave), PK Doprastav, a.s. Žilina, Doprastav Asfalt, a.s. Zvolen (predtým patrili do skupiny spoločnosti Doprastav, a.s.) a CCE Bratislava, spol. s r.o.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona