Obmedzujete vo svojom jedálničku sacharidy? Pozor, vraj si skracujete život!

NETKY.SK • 30 August 2018, 12:14 • 2 min
Obmedzujete vo svojom jedálničku sacharidy? Pozor, vraj si skracujete život!

Nízkosacharidová diéta nie je pre ľudské telo optimálna, tvrdia odborníci.

slovakia

left justify in out

Najrôznejšie diéty sú doslova hitom tejto doby. Civilizačných ochorení pribúda a ľudia tento jav pripisujú do vysokej miery práve stravovaniu. Každú chvíľu preto vychádzajú nové rady, ako sa stravovať. Veľmi populárnou sa v poslednom období stala práve nízkosacharodová diéta.

 

Nízkosacharidová diéta funguje na princípe eliminovania príjmu sacharidov na najnižšiu možnú úroveň. Ľudia tak prestávajú jesť sladkosti, pečivo, cestoviny, prílohy a dokonca aj niektoré druhy zeleniny a ovocia. Hoci je pravdou, že tento druh stravovania má vplyv na redukciu hmotnosti, odborníci sa zhodujú na tom, že je nezdravý.

 

Svoje závery vyslovili na základe štúdie, do ktorej sa zapojilo 15 400 dobrovoľníkov. Tu sa ukázalo, že ľudia, ktorí získavali 50-55 percent svojej energie práve zo sacharidov, mali nižšie riziko úmrtia než tí, ktorí prijímali cukru menej alebo naopak priveľa.

 

Na základe výpočtov vyplývajúcich z tohto výskumu vedci vyslovili tvrdenie, že človek prijímajúci polovicu svojej energie zo sacharidov sa môže dožiť priemerného veku až 88 rokov, zatiaľ čo tí, ktorí sú pod, prípade výrazne nad touto hranicou si život o štyri roky skracujú a dožiť by sa tak mohli 84 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies