Obmedzenie predaja liehovín stálo Becherovku 100 miliónov Kč

NETKY.SK • 15 Február 2013, 08:21 • 2 min
Obmedzenie predaja liehovín stálo Becherovku 100 miliónov Kč

Obmedzenie predaja liehovín stálo Becherovku 100 miliónov Kč - Svet Obmedzenie predaja liehovín počas tzv. metanolovej kauzy v minulom roku stálo českú spoločnosť Jan Becher - Karlovarská Becherovka 100 miliónov korún (3,94 milióna eur).

slovakia

left justify in out

img

Obmedzenie predaja liehovín počas tzv. metanolovej kauzy v minulom roku stálo českú spoločnosť Jan Becher - Karlovarská Becherovka 100 miliónov korún (3,94 milióna eur). Informoval o tom na svojej internetovej stránke idnes.cz český denník Mladá fronta Dnes.

Straty Becherovke spôsobila jednak prohibícia, ale aj prepad na exportných trhoch. Vplyv niekoľkotýždňového zákazu predaja alkoholu a následných opatrení bude mať podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Anthonyho Schofielda aj naďalej veľmi výrazný dopad na spotrebu alkoholu, a to minimálne ďalšieho pol roka.

Tržby Becherovky v 2. polroku 2012 preto klesli o 12 % v porovnaní s rovnakým obdobím 2011. "Ale vďaka intenzívnej podpore a investíciám do našich značiek sa nám podarilo predaj v poslednom kvartáli 2012 veľmi rýchlo stabilizovať," dodal Schofield.

Výrazne negatívny vplyv mala prohibícia aj na exportných trhoch Becherovky najmä na Slovensku, Ukrajine, v Rusku, Nemecku a Maďarsku. Najhorší bol pre firmu zákaz predaja alkoholu na Slovensku, kde došlo k takmer 50-% poklesu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies