Obmedzenia na severnej D1 potrvajú do polovice júla

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 11:37 • 2 min
Obmedzenia na severnej D1 potrvajú do polovice júla

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Dopravné obmedzenia na severnej diaľnici D1 medzi Liptovským Mikulášom a Važcom potrvajú do polovice júla.

slovakia

left justify in out

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) z dôvodu zvýšenia bezpečnosti vymieňa v úseku stredové zvodidlá za betónové a na krajniciach vymieňajú a dopĺňajú oceľové zvodidlá. „Okrem toho sa vykonávajú aj stavebné práce v strednom deliacom páse, na krajniciach, odvodňovacích zariadeniach, na dopravnom značení a dopravných zariadeniach. Úroveň bezpečnosti diaľnic a rýchlostných ciest, kde sme osadili nové betónové a oceľové zvodidlá, je podľa nezávislej štúdie EuroRAP porovnateľná s infraštruktúrou vo vyspelých európskych krajinách,“ potvrdila dnes pre agentúru SITA hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.


Doprava je presmerovaná prenosným dopravným značením a dopravnými zariadeniami do voľného jazdného pruhu toho istého jazdného pásu. „Počas trvania čiastočnej uzávierky diaľnice D1 bude premávka vedená v dvoch jazdných pruhoch za zníženej rýchlosti. Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky o trpezlivosť, ohľaduplnosť a dôsledné rešpektovanie dočasného dopravného značenia,“ dodal žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.


NDS uzatvorila zo Združením Ivachnová (Doprastav, a.s., STRABAG s.r.o., EUROVIA SK, a.s., ZIPP BRATISLAVA, spol. s.r.o.) zmluva o dielo na rekonštrukciu úseku D1 Ivachnová - Važec v hodnote 32 628 700 eur. Práce robia po etapách, po jednotlivých úsekoch, od apríla 2015 a potrvajú do októbra tohto roka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies