Obľúbený pilot F1 Kimi Raikkonen oznámil koniec kariéry

NETKY.SK • 2 September 2021, 09:15 • 2 min
Obľúbený pilot F1 Kimi Raikkonen oznámil koniec kariéry

Ikona kráľovny motoršportu Kimi Mattias Raikkonen sa rozhodol ukončiť svoju dlhoročnú kariéru. Ice man tak učinil prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

slovakia

left justify in out

Posledný majster sveta za Ferrari!

Jeden z najobľúbenejších pilotov súčasnej F1 sa vo svojich 41 rokoch rozhodol, že ukončí svoju dlhoročnú kariéru plnú úspechov a pamätných momentov. 

 

Raikkonen je majster sveta z legendárneho roku 2007, v ktorom získal titul až v poslednom preteku na brazílskom Interlagose. Debutant z roku 2001 drží taktiež rekord za najdlhšiu pauzu medzi vyhratými pretekmi ( Melbourne 2013 - Austin 2018).

 

Doposiaľ Raikkonen odjazdil v F1 344 veľkých cien, vyhral 21 veľkých cien a získal 18 pole positions. Medzi jeho najlepšie preteky určite patria: Suzuka 2005, Brazília 2007, Abu Dhabi 2012 a Austin 2018.

 

 

 

Ice man patrí nepochybne medzi najlepších pilotov na trati, ale určite treba pripomenúť hlavne jeho momenty na tlačovkách. Raikkonen je už dlhoročne známy a milovaný za svoje vtipné jednoslovné odpovede a jeho celkové vystupovanie pred kamerami.

 

"Toto je moja posledná sezóna v F1, rozhodol som sa v zime. Nebolo to jednoduché, ale už nastal čas na nové veci. Sezóna ešte pokračuje, no chcem sa poďakovať mojej rodine, všetkým tímom, v ktorých som pôsobil, a najmä všetkým skvelým fanúšikom. F1 sa pre mňa končí, v živote je však veľa ďalšieho, čo chcem zažiť a vychutnať si," napísal Ice man na instagrame. 

 

Raikkonen si odkrúti svoju poslednú sezónu v F1 a na konci roka v Abu Dhabi zažije svoju rozlúčku s kolotočom F1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies