Obľúbené Saganove preteky budú kratšie, ale ako WorldTour

NETKY.SK • 18 Október 2016, 09:45 • 2 min
Obľúbené Saganove preteky budú kratšie, ale ako WorldTour

SACRAMENTO - Cyklistické preteky Amgen Okolo Kalifornie figurujú v kalendári na sezónu 2017 v termíne 14.- 20. mája a budú mať o jednu etapu menej ako zvyčajne, čiže sedem. Obľúbené podujatie Petra Sagana má v novej sezóne ešte jedno nóvum, prvýkrát bude zaradené do elitnej kategórie WorldTour. Informoval o tom portál Cyclingnews.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na zosúladenie viacerých logistických prvkov, časový program účastníckych tímov, vysielacie práva a požiadavky jazdcov sme sa rozhodli preteky naplánovať ako sedemetapové so začiatkom v nedeľu 14. mája," vysvetlila šéfka populárneho amerického podujatia Kristin Kleinová.

 

Preteky Amgen Okolo Kalifornie sú jednými z najobľúbenejších v kalendári už dvojnásobného majstra sveta Petra Sagana. Od roku 2010 tam stihol nazbierať 15 etapových triumfov, o päť viac ako druhý v historickej tabuľke tohto druhu úspešnosti Mark Cavendish. Navyše, v roku 2015 sa Sagan stal aj celkovým víťazom pretekov, ktoré sa konajú popri západnom pobreží Spojených štátov amerických, kde má veľké množstvo fanúšikov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona