Obľúbená loď sa potopila v Baltiku, pôjde do šrotu

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 13:12 • 2 min
Obľúbená loď sa potopila v Baltiku, pôjde do šrotu

ROSTOCK - Obľúbená loď obyvateľov nemeckého Rostocku - ktorá bola hotelom a slúžila ako výučbové plavidlo - sa potopila pri poľskom pobreží v Baltskom mori. Informovala dnes o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Haváriu lode Georg Büchner potvrdil kapitán rostockého prístavu Gisbert Ruhnke. Loď, ktorá bola pravdepodobne určená do šrotu, sa potopila vo štvrtok večer severne od poľského prístavu Gdansk. Na palube lode neboli žiadni ľudia.

Po niekoľko mesiacov trvajúcom spore o využitie lode ju nakoniec v utorok odtiahli z Rostocku vlečnou loďou. Vo všeobecnosti sa predpokladalo, že nový vlastník plavidla, spoločnosť zo Seychelských ostrovov, nechá loď zošrotovať.

Loď sa svojho času plavila v belgických službách na trase medzi Antverpami a Kongom. V roku 1967 ju kúpila lodiarska spoločnosť z Rostocku a slúžila ako plavidlo na výučbu.

Pred vyše desiatimi rokmi získal loď Rostocký podporný spolok a stala sa hotelom v prístave. Spolok sa jej však vlani musel z ekonomických dôvodov vzdať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies