Obliehané sýrske mesto Homs už nemá lieky, zranení zomierajú

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 12:28 • 2 min
Obliehané sýrske mesto Homs už nemá lieky, zranení zomierajú

BEJRÚT - Množstvo ľudí zranených počas bojov v sýrskom meste Homs zomiera pre nedostatok liekov a zdravotníckeho materiálu. V utorok to oznámila Sýrska organizácia pre monitorovanie ľudských práv.

slovakia

left justify in out

Jej riaditeľ Ramí Abdel Rahmán vyhlásil, že humanitárnu situáciu zhoršuje pokračujúce bombardovanie mesta vládnou armádou, ktoré trvá už 11 dní. "Zranení povstalci a civilisti zomierajú, pretože je tam nedostatok zdravotníckeho materiálu na ich ošetrenie," povedal, no neuviedol, koľko ľudí zomrelo.

Vládna armáda oblieha Homs a jeho okolie už vyše roka, v poslednej dobe však v oblasti zintenzívnila delostrelecké i letecké útoky. Povstalci prinášali do mesta lieky a ďalšie zásoby cez podzemné tunely, no tie už armáda zbombardovala. Cieľom vládnej ofenzívy, pri ktorej režimu prezidenta Baššára al-Asada pomáhajú aj bojovníci libanonského hnutia Hizballáh, je vyhnať povstalcov z celej provincie Homs. V súčasnosti povstalci okupujú už len malú časť centra mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies