Oblečenie je jedným z rozhodujúcich faktorov pri pohovore

NETKY.SK • 17 Január 2012, 08:33 • 2 min
Oblečenie je jedným z rozhodujúcich faktorov pri pohovore

Oblečenie je jedným z rozhodujúcich faktorov pri pohovore

slovakia

left justify in out

img

Oblečenie je jedným z rozhodujúcich faktorov, na základe ktorého si potenciálny zamestnávateľ urobí prvý dojem o uchádzačovi. "Ak je ten zlý, nemusí sa mu už v priebehu pohovoru podariť zlý dojem vyvrátiť, čo môže viesť ku krachu celého snaženia sa," vysvetľuje pre TASR Klára Javorská z personálnej spoločnosti Trenkwalder.

"Vo všeobecnosti platí, že menej formálnym oblečením sa dojem pokazí jednoduchšie než opačným extrémom," dodáva. Prísť tak podľa nej na pohovor v krátkych nohaviciach a tričku, ak nejde napríklad o pozíciu predavača v stánku alebo na kúpalisku, je horšie než prísť v obleku alebo v kostýme. "A to aj v prípade, že sa takéto oblečenie nevyžaduje," upozorňuje.

"Vo všeobecnosti platí, že čím vyššiu pozíciu chce zamestnávateľ obsadiť, tým rozumnejšie je zvoliť oficiálne oblečenie a nie športový alebo príliš provokatívny outfit ako priesvitné látky, odhalené ramená či minisukňa," konštatuje. Dodáva však, že na druhej strane je športové oblečenie plne akceptovateľné pri rôznych pozíciách od výrobných až po rôzne profesie zo segmentu služieb.

Javorská na záver radí: vo všeobecnosti platí, že na pohovor je dobré prísť v o niečo oficiálnejšom oblečení než potom bude uchádzač chodiť do práce.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies