Oblasťou Buenos Aires sa prehnala ničivá búrka, zahynulo 17 ľudí

NETKY.SK • 10 Apríl 2012, 06:58 • 2 min
Oblasťou Buenos Aires sa prehnala ničivá búrka, zahynulo 17 ľudí

Oblasťou Buenos Aires sa prehnala ničivá búrka, zahynulo 17 ľudí - Svet Tisíce domácností v hlavnom meste Argentíny Buenos Aires a jeho okolí boli v pondelok už piaty deň bez elektriny po tom, ako sa oblasťou prehnala minulý týždeň v noci zo stredy na štv

slovakia

left justify in out

img

Tisíce domácností v hlavnom meste Argentíny Buenos Aires a jeho okolí boli v pondelok už piaty deň bez elektriny po tom, ako sa oblasťou prehnala minulý týždeň v noci zo stredy na štvrtok silná búrka sprevádzaná nárazmi vetra, ktoré pripomínali skôr tornádo. Búrka vyvrátila stromy a stĺpy s elektrickým vedením, poškodila domy a 17 ľudí pripravila o život.
      Po búrke zostalo pôvodne bez dodávok elektriny asi 600.000 zákazníkov, informoval v pondelok na tlačovej konferencii minister plánovania Julio de Vido. Časť obyvateľov, ktorí zostali bez elektriny alebo vody, sa v dožadovala urýchleného obnovenia služieb.
      Podľa ministra bolo v pondelok bez elektriny ešte stále takmer 30.000 domácností a úrady očakávali, že počas dneška tento počet postupne klesne na 10.000.
      Búrka zasiahla Buenos Aires náhle po horúcom dni s nárazmi vetra s rýchlosťou až 130 km/h. Niekde priniesla aj krupobitie, ktoré poškodilo autá.
      Ministerka pre sociálny rozvoj Alicia Kirchnerová na spoločnej tlačovej konferencii s ďalšími ministrami povedala, že búrka poškodila 25.000-30.000 domov.
      "V záznamoch za uplynulých 100 rokov sa takáto búrka nikde nespomína," informoval tajomník vlády Sergio Berni.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies