Oblasť zemetrasenia v Číne ohrozuje nahromadená voda

NETKY.SK • 5 August 2014, 17:26 • 2 min
Oblasť zemetrasenia v Číne ohrozuje nahromadená voda

PEKING - Zosuvy pôdy spôsobené víkendovým zemetrasením na juhozápade Číny vytvorili zahataním riek na viacerých miestach veľké jazerá vody, ktoré teraz ohrozujú okolité obce a dediny.

slovakia

left justify in out

Najväčšie zemetrasenie v provincii Ju-nan za posledných 14 rokov si doteraz vyžiadalo najmenej 410 mŕtvych, 12 nezvestných a 2300 zranených. "Vzniklo obrovské jazero obsahujúce vyše 3000 kubických metrov vody, ktoré zatopilo desiatky domov a ohrozuje blízke dediny," píše agentúra Sin-chua s tým, že hladina vody sa nestále zvyšuje. Voda tiež ohrozuje sedem elektrární nachádzajúcich sa po prúde rieky. Poškodené sú aj dve priehrady, z ktorých už začali pomaly vypúšťať vodu, aby znížili tlak na popraskané múry.

 

V provincii pokračujú záchranné práce, na ktorých sa zúčastňujú tisíce príslušníkov polície, armády a požiarneho zboru. Provinčná vláda uvoľnila 3,73 milióna dolárov ako urgentnú pomoc, 5,4 milióna eur už poskytol aj Červený kríž.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona