Oblasť v okolí starovekej Olympie zasiahol požiar, evakuovali šesť dedín

NETKY.SK • 25 Júl 2022, 07:02 • 2 min
Oblasť v okolí starovekej Olympie zasiahol požiar, evakuovali šesť dedín

ATÉNY – Rozsiahly požiar zasiahol v nedeľu oblasť neďaleko archeologického náleziska starovekej Olympie na juhu Grécka. Obyvateľov šiestich dedín museli evakuovať. TASR správu prevzala z agentúry AP.

slovakia

left justify in out

Oheň vypukol v nedeľu popoludní neďaleko dvoch dedín nachádzajúcich sa južne a juhovýchodne od starovekej Olympie. Úrady obyvateľov v týchto dvoch a ďalších štyroch obciach vyzvali, aby urýchlene opustili svoje domovy.

 

      

Hovorca hasičov povedal, že v oblasti zasahovalo 125 hasičov, 43 kusov hasičskej techniky, 4 lietadlá a 4 vrtuľníky. Úrady uviedli, že severozápadné vetry vytláčajú oheň na juhovýchod, preč od starovekej Olympie. V Grécku v nedeľu zaznamenali najmenej 6 ďalších výraznejších požiarov, pripomína AP.

 

 

 

Tri z nich horia už niekoľko dní. Hasičom sa darí dostať pod kontrolu požiar na ostrove Lesbos, pre ktorý museli úrady evakuovať viac ako 450 turistov a miestnych obyvateľov. Ďalšie 2 požiare však ešte stále ohrozujú grécke prírodné rezervácie. Vlna horúčav, ktorá sa v Grécku začala v sobotu, podľa predpovedí potrvá niekoľko dní. Teploty na niektorých miestach dosiahli až 41 stupňov Celzia.

 

 

Možno vás zaujme: Požiar pri Šibeniku dostali pod kontrolu, škody sú značné

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies