Dedinu na juhozápade Číny zasiahol ďalší zosuv pôdy

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 09:22 • 2 min
Dedinu na juhozápade Číny zasiahol ďalší zosuv pôdy

PEKING - Dedinu na juhozápade Číny, kde po víkendovom mohutnom zosuve pôdy pokračuje pátranie po takmer 100 nezvestných, dnes postihol ďalší zosuv.

slovakia

left justify in out

Lavína rozbahnenej pôdy sa na dedinu Sin-mo v okrese Mao čínskej provincie S'-čchuan zosunula dnes okolo 11.00 h miestneho času.

 

Informácie o prípadných obetiach druhého zosuvu zatiaľ nie sú k dispozícii. Záchranári sa na miesto vrátia, aby pokračovali v pátraní po 93 nezvestných obyvateľoch dediny.

 

Do pondelka, keď sa zastavila pátracia a záchranná akcia, sa podarilo vyslobodiť len troch živých ľudí - manželský pár s mesačným bábätkom. Záchranári objavili aj desať mŕtvych tiel.

 

Podľa expertov sú okolité hory náchylné na zosuvy pôdy po dvoch veľkých zemetraseniach. Otras s magnitúdou 7,9 si v roku 2008 vyžiadal takmer 90.000 obetí.

 

Hrozí tu totiž podľa radarových meraní ďalší zosuv pôdy. Čínska štátna tlačová agentúra Nová Čína neuvádza, či záchranné práce budú v nejakej forme pokračovať aj napriek hrozbe ďalšieho zosuvu, alebo sa príkaz na evakuáciu týka aj záchranárov.

Záchranári doteraz vytiahli spod zosunutej pôdy desať mŕtvych tiel. Ďalších najmenej 93 ľudí je stále nezvestných a šance na ich prežitie sa postupom času výrazne znižujú. "Nevzdáme to a budeme pátrať ďalej, pokiaľ bude aspoň minimálna šanca na prežitie," hovoril ešte v nedeľu večer jeden z viac ako 2500 zasahujúcich záchranárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies