Oblasť pri Sumatre zasiahlo zemetrasenie

NETKY.SK • 25 Júl 2012, 06:40 • 2 min
Oblasť pri Sumatre zasiahlo zemetrasenie

Oblasť pri Sumatre zasiahlo zemetrasenie - Svet Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,6 zasiahlo dnes oblasť pri indonézskom ostrove Sumatra. S odvolaním sa na Americký geofyzikálny inštitút (USGS) o tom informovali agentúry Reuters a Associated Press.

slovakia

left justify in out

img

Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,6 zasiahlo dnes oblasť pri indonézskom ostrove Sumatra. S odvolaním sa na Americký geofyzikálny inštitút (USGS) o tom informovali agentúry Reuters a Associated Press.
      Podľa USGS bolo epicentrom otrasov vzdialené asi 28 kilometrov severozápadne od mesta Sinabang na ostrove Simeulue. K otrasom došlo podľa predbežných údajov o 2.27 h SELČ v hĺbke 45 kilometrov.
      Hoci podľa amerického Tichomorského centra varovania pred cunami (PTWC) následkom zemetrasenia nehrozí rozsiahla vlna cunami, existuje "veľmi malá možnosť" lokálnej cunami.
      "Niektorí ľudia vybehli z domov... Nemáme hlásené škody na domoch," uviedol hovorca Národnej agentúry pre zmierňovanie katastrof Sutopo Purwo.
      Indonézia leží v pásme intenzívnej seizmickej aktivity, kde sa stretáva niekoľko tektonických platní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies