Oblasť Pekingu trápi hustý zimný smog

NETKY.SK • 28 November 2015, 13:53 • 2 min
Oblasť Pekingu trápi hustý zimný smog

PEKING - Koncentrácia zdraviu škodlivých pevných častíc v ovzduší v čínskom hlavnom meste Peking dnes takmer dvadsaťkrát prekročila limit stanovený Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO).

slovakia

left justify in out

Uviedla to agentúra DPA.

 

Index kvality ovzdušia (AQI) veľvyslanectva USA v Pekingu vyjadrujúci koncentráciu pevných častíc menších ako 2,5 mikrometra (PM 2,5), dosiahol dnes o 12.00 h miestneho času hodnotu 428. V takomto prípade ambasáda odporúča vyhýbať sa akýmkoľvek fyzickým aktivitám vonku, a to najmä ľudom s ochorením srdca alebo pľúc, starším osobám a deťom.

 

Aj úrady v Pekingu varovali približne 20 miliónov obyvateľov čínskeho hlavného mesta pred "vážnym znečistením" ovzdušia a vyzval ich, aby nechodil von.

 

u spôsobiť rakovinu. Už v predchádzajúcich týždňoch dosahoval AQI hodnoty nad 200 alebo 300 bodov, pričom WHO odporúča hranicu 25.

 

Peking a mnoho ďalších miest v severnej Číne opakovane postihuje zimný smog, ktorý je zapríčinený znečistením ovzdušia a poveternostnými podmienkami. Situácia v oblasti sa má o niečo zlepšiť v utorok, keď by mal smog rozptýliť silnejší vietor.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies