Oblasť Mentavajských ostrovov zasiahlo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 6 Júl 2013, 10:57 • 2 min
Oblasť Mentavajských ostrovov zasiahlo silné zemetrasenie

JAKARTA - Silné zemetrasenie s predbežnou magnitúdou 6,4 dnes zasiahlo oblasť Mentavajských ostrovov v západnej Indonézii, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Epicentrum zemetrasenia bolo 195 kilometrov severozápadne od Bengkulu na ostrove Sumatra, v hĺbke 23 kilometrov, oznámil Americký geofyzikálny inštitút (USGS).

 

Bezprostredne po otrasoch neboli hlásené žiadne škody ani obete. K zemetraseniu došlo o 7.05 hod. (SELČ), uviedla agentúra Sinchua. Indonézia je náchylná na zemetrasenia, pretože leží v pacifickom "ohnivom kruhu".

Pred štyrmi dňami zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,1 indonézsku provinciu Aceh, pričom zahynulo najmenej 35 ľudí a bolo poškodených vyše 4300 budov.

V roku 2004 zemetrasenie s magnitúdou 9,1 pri pobreží provincie Aceh vyvolalo cunami, kvôli ktorému zahynulo 230.000 ľudí v 14 krajinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies