Objem úverov na bývanie ku koncu septembra dosiahol 26,5 miliardy eur

NETKY.SK • 11 November 2018, 10:55 • 2 min
Objem úverov na bývanie ku koncu septembra dosiahol 26,5 miliardy eur

BRATISLAVA - Objem úverov na bývanie na konci septembra tohto roka dosiahol 26,5 miliardy eur. Medziročne objem úverov vzrástol o takmer 2,5 miliardy eur, medzimesačne sa zvýšil o 161 miliónov eur. Vyplýva to z aktuálnych údajov Národnej banky Slovenska (NBS).

slovakia

left justify in out

Úvery stavebného sporenia na konci deviateho mesiaca tohto roka dosiahli úroveň 2,38 miliardy eur, pričom toto číslo zahŕňa stavebné úvery a medziúvery.

 

Slovenský regulátor od začiatku roka upravil vykazovanie údajov o poskytnutých úveroch. Dôvodom je legislatívna zmena hypotekárneho bankovníctva a následné zmeny vo výkazníctve od začiatku tohto roka. Po novom tak nie sú k dispozícii časové rady o podkategóriách úverov na bývanie.

 

Z hľadiska podielov jednotlivých bánk na poskytnutých úveroch na bývanie mala najväčší podiel Slovenská sporiteľňa, kde predstavoval 27,73 %. Za ňou nasledovala VÚB s 20,38 % podielom a na treťom mieste je Tatra banka s podielom 14,30 %.

 

Pri úveroch zo stavebného sporenia mala najväčší podiel Prvá stavebná sporiteľňa. Predstavoval 82,75 %. Za ňou nasledovali zvyšné spoločnosti podnikajúce na Slovensku, a to Wüstenrot stavebná sporiteľňa a ČSOB stavebná sporiteľňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona