Objem úverov na bývanie ku koncu februára dosiahol 25,16 miliardy eur

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 10:59 • 2 min
Objem úverov na bývanie ku koncu februára dosiahol 25,16 miliardy eur

BRATISLAVA - Banky na Slovensku ku koncu februára tohto roka poskytli úvery na bývanie v objeme 25,16 miliardy eur.

slovakia

left justify in out

Medziročne objem úverov vzrástol o 2,8 miliardy eur. Vyplýva to z najnovších údajov Národnej banky Slovenska (NBS). Úvery stavebného sporenia ku koncu druhého mesiaca tohto roka dosiahli úroveň 2,33 miliardy eur, pričom toto číslo zahŕňa stavebné úvery a medziúvery.

 

Slovenský regulátor po novom upravil vykazovanie údajov o poskytnutých úveroch. Dôvodom je legislatívna zmena hypotekárneho bankovníctva a následné zmeny vo výkazníctve od začiatku tohto roka. Po novom tak nie sú k dispozícii časové rady o podkategóriách úverov na bývanie.

 

Z hľadiska podielov jednotlivých bánk na poskytnutých úveroch na bývanie mala najväčší podiel Slovenská sporiteľňa, ktorý predstavoval 27,67 %. Za ňou nasledovala VÚB s 21,44-% podielom a na treťom mieste je Tatra banka s podielom 13,81 %.

 

Pri úveroch zo stavebného sporenia mala najväčší podiel už tradične Prvá stavebná sporiteľňa. Predstavoval 83,45 %. Za ňou nasledovali zvyšné spoločnosti podnikajúce na Slovensku, a to Wüstenrot stavebná sporiteľňa a ČSOB stavebná sporiteľňa.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona