Objem prepraveného leteckého nákladu na BTS neustále rastie

NETKY.SK • 4 Júl 2011, 10:10 • 2 min
Objem prepraveného leteckého nákladu na BTS neustále rastie

Objem prepraveného leteckého nákladu na BTS neustále rastie - Doprava Nákladná preprava na letisku M. R.

slovakia

left justify in out

img

Nákladná preprava na letisku M. R. Štefánika - Airport Bratislava (BTS) neustále rastie. Podľa posledných štatistík v máji tohto roka objem prepraveného nákladu medziročne stúpol o 12 % na 1648 ton.
      "V tomto roku očakávame rast prepravy leteckého nákladu," konštatuje pre TASR hovorkyňa BTS Dana Madunická. Tento rok by tak mal byť pre letisko opäť historický, tak ako aj predchádzajúci, kedy došlo k rozšíreniu liniek a zvýšenému záujmu spoločností.
      "Výrazný nárast vybaveného leteckého nákladu spôsobilo predĺženie linky Lipsko – Bratislava do Sofie, vďaka čomu mohol prúdiť väčší objem nákladu v oboch smeroch trasy," priblížila minuloročnú situáciu Madunická.
      Táto linka bola vďaka záujmu spoločnosti DHL v druhej polovici minulého roka posilnená o dodatočné lietadlo menšieho typu, a to v priemere trikrát do týždňa. Pod pozitívne výkony sa podpísala aj zvýšená frekvencia nákladných letov pre potreby zahraničných spoločností pôsobiacich na Slovensku, a to predovšetkým Samsungu.
      "Prvýkrát v histórii letiska začali do Bratislavy pravidelne lietať veľkokapacitné lietadlá typu Boeing 747 prepravujúce náklad a letisko tak dokázalo, že je schopné bezproblémovo zvládnuť a vybaviť i lietadlá tohto typu," uzavrela.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies