Objem dlhových cenných papierov presiahol 46 miliárd eur

NETKY.SK • 16 Január 2017, 12:21 • 2 min
Objem dlhových cenných papierov presiahol 46 miliárd eur

BRATISLAVA - Celkový objem vydaných dlhových cenných papierov bol na konci septembra minulého roka vo výške 46,263 mld. eur. Vládou emitované štátne dlhopisy predstavovali podľa Národnej banky Slovenska najvýznamnejší podiel, a to 36,535 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Hodnota dlhopisov vydaných nepeňažnými finančnými inštitúciami mala ku koncu septembra hodnotu 5,069 mld. eur. Hypotekárne záložné listy emitované bankami predstavovali tretí najvýznamnejší sektor s objemom 4,658 mld. eur.


V porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom zaznamenali emisie v čistom vyjadrení nárast, teda novo emitovaných emisií bolo viac ako splatených, a to pri celkovom objeme 397,8 mil. eur. V prípade verejnej správy to bol počas tretieho štvrťroku prírastok o 242,8 mil. eur. Nepeňažné finančné inštitúcie evidovali sumu 238,1 mil. eur. Banky naopak zaznamenali mierny pokles v objeme 83,2 mil. eur.


Zostatky emisií zaznamenali medzikvartálny prírastok o 0,89 %. V predchádzajúcom kvartáli zaznamenali zostatky emisií prírastok o 3,6 %. Aktuálny mierny rast ovplyvnil predovšetkým rast na zostatkoch emisií nepeňažných finančných inštitúcií, a to o 4,97 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies